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  1. 020 教育学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文
  1. 0 資料タイプ別
  2. 01 学術雑誌論文

Radical-Scavenging Activities of Fish and Fishery Products

http://hdl.handle.net/10191/18005
http://hdl.handle.net/10191/18005
1c20cdc6-2a5b-4237-8624-11aae6f1b333
名前 / ファイル ライセンス アクション
5_193.pdf 5_193.pdf (781.2 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2012-05-16
タイトル
タイトル Radical-Scavenging Activities of Fish and Fishery Products
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 radical-scavenging activity
キーワード
主題Scheme Other
主題 fish
キーワード
主題Scheme Other
主題 fishery product
キーワード
主題Scheme Other
主題 cutlassfish
キーワード
主題Scheme Other
主題 uric acid
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
著者 Khanum, Mosammat Nazmanara

× Khanum, Mosammat Nazmanara

WEKO 4891

en Khanum, Mosammat Nazmanara

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Yamaguchi, Tomoko

× Yamaguchi, Tomoko

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en Yamaguchi, Tomoko

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Hiroishi, Sachiko

× Hiroishi, Sachiko

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en Hiroishi, Sachiko

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Muraoka, Fumi

× Muraoka, Fumi

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en Muraoka, Fumi

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Takamura, Hitoshi

× Takamura, Hitoshi

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Matoba, Teruyoshi

× Matoba, Teruyoshi

WEKO 4896

en Matoba, Teruyoshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A total of 45 Japanese and Bangladeshi water fish and fishery products were investigated for radical-scavenging activity using a 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl-HPLC method. Among the 35 Japanese fish and fishery products (37 items), cutlassfish showed the highest activity (565.7 mg Trolox eq/100 g) and seaweed showed the lowest (24.9 mg Trolox eq/100 g) on a fresh weight basis. Dried bonito, crab (abdomen), Pacific saury, horse mackerel, skipjack, halfbeak, tuna, sand borer, Pacific mackerel, barracuda and anglerfish showed activities of over 100 mg Trolox eq/100 g. The radical-scavenging activities of 10 Bangladeshi fish and fishery products varied from 37.9 to 202.1 mg Trolox eq/100 g. The stronger activity of cutlassfish was attributed to its silver colored skin. The active component was suggested to be uric acid, the metabolic end-product of guanine.
言語 en
書誌情報 en : Food Science and Technology Research

巻 5, 号 2, p. 193-199, 発行日 1999
出版者
出版者 日本食品科学工学会
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1344-6606
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11320122
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://doi.org/10.3136/fstr.5.193
権利
権利情報 社団法人日本食品科学工学会
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 20:55:17.493004
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Khanum, Mosammat Nazmanara, Yamaguchi, Tomoko, Hiroishi, Sachiko, Muraoka, Fumi, Takamura, Hitoshi, Matoba, Teruyoshi, 1999, Radical-Scavenging Activities of Fish and Fishery Products: 日本食品科学工学会, 193–199 p.

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