ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To

Field does not validate

To

Field does not validate

To
lat lon distance


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 0 資料タイプ別
  2. 02 学位論文
  1. 230 大学院自然科学研究科
  2. 60 博士学位論文
  3. 10 博士学位論文

柿果実の収穫後品質の非破壊評価

http://hdl.handle.net/10191/0002000954
http://hdl.handle.net/10191/0002000954
ca140412-4236-4c60-bb75-71b5bdbbbdf9
名前 / ファイル ライセンス アクション
r4fak227.pdf 本文 (1.53MB)
r4fak227_a.pdf 要旨 (211KB)
Item type 学位論文 / Thesis or Dissertation(1)
公開日 2023-04-24
タイトル
タイトル Nondestructive Determination of Postharvest Quality of Persimmon Fruit
言語 en
タイトル
タイトル 柿果実の収穫後品質の非破壊評価
言語 ja
言語
言語 eng
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_db06
タイプ doctoral thesis
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 Hemrattrakun, Phuangphet

× Hemrattrakun, Phuangphet

en Hemrattrakun, Phuangphet

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 This study aimed to investigate the feasibility of visible and short-wave near infrared spectroscopy (Vis/SWNIRS) for evaluating persimmon fruit quality. Two measurement techniques; interactance and reflectance were compared their performing abilities. Partial least square regression was used to develop prediction models for physical and chemical quality of intact persimmon fruit. The following conclusion can be drawn from all experimental results. Vis/SWNIRS was found to be feasible to predict soluble solids content, ascorbic acid, as well as physical quality like fruit firmness. The models from interactance measurement mode provided better prediction accuracy in all parameters. In addition, spectral preprocessing techniques can eliminate or reduce variability of spectral properties unrelated to the spectral property of interest.
言語 en
学位名
言語 ja
学位名 博士(農学)
学位授与機関
学位授与機関識別子Scheme kakenhi
学位授与機関識別子 13101
言語 ja
学位授与機関名 新潟大学
言語 en
学位授与機関名 Niigata University
学位授与年月日
学位授与年月日 2022-09-20
学位授与番号
学位授与番号 甲第5098号
学位記番号
内容記述タイプ Other
内容記述 新大院博(農)第227号
言語 ja
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-04-24 06:52:00.429876
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

Hemrattrakun, Phuangphet, n.d., 柿果実の収穫後品質の非破壊評価.

Loading...

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3