WEKO3
アイテム
Water Soluble Proteinous Substances as Free Radical-Scavengers in Fish
http://hdl.handle.net/10191/17997
http://hdl.handle.net/10191/17997dc23d136-ca1d-4712-ad7e-498a633f7f1b
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
|
Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-05-16 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Water Soluble Proteinous Substances as Free Radical-Scavengers in Fish | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | radical-scavenging activity | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fish | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | protein | |||||
資源タイプ | ||||||
資源 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
タイプ | journal article | |||||
著者 |
Bhadra, Anuradha
× Bhadra, Anuradha× Ootake, Yuko× Yamaguchi, Tomoko× Takamura, Hitoshi× Matoba, Teruyoshi |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The role of high molecular weight compounds in the radical-scavenging activity of horse mackerel muscle was evaluated. After denaturation by boiling or by adding TCA solution, 30% of the total activity remained in the water extract. Fractions containing high molecular weight compounds showed both 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl and peroxy radical-scavenging activity. These results indicate that water-soluble protein in fish muscle is responsible for the radical-scavenging activity. | |||||
言語 | en | |||||
書誌情報 |
en : Food Science and Technology Research 巻 13, 号 4, p. 418-421, 発行日 2001 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 日本食品科学工学会 | |||||
言語 | ja | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 1344-6606 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11320122 | |||||
DOI | ||||||
識別子タイプ | DOI | |||||
関連識別子 | http://doi.org/10.3136/fstr.13.418 | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
著者版フラグ | ||||||
値 | publisher |