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  1. 0 資料タイプ別
  2. 01 学術雑誌論文
  1. 070 農学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文

トリパルミチンと大豆レシチンによる新水性生理活性物質包含カプセルの調製

http://hdl.handle.net/10191/17605
http://hdl.handle.net/10191/17605
4cfeb13c-161f-4fe4-8e86-1cb78de8ef4f
名前 / ファイル ライセンス アクション
ZN_52(2)_80-87.pdf ZN_52(2)_80-87.pdf (2.2 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2012-04-04
タイトル
タイトル トリパルミチンと大豆レシチンによる新水性生理活性物質包含カプセルの調製
タイトル
タイトル トリパルミチンと大豆レシチンによる新水性生理活性物質包含カプセルの調製
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
その他のタイトル
その他のタイトル Development of New Type Clarified Apple Juice Containing Partially Enzymatic Degraded Pectin through Ceramic MF Membrane
著者 目崎, 智子

× 目崎, 智子

WEKO 47000

目崎, 智子

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田口, 佳成

× 田口, 佳成

WEKO 47001

田口, 佳成

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田中, 眞人

× 田中, 眞人

WEKO 47002

田中, 眞人

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著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 47003
姓名 Mezaki, Satoko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 47004
姓名 Taguchi, Yoshinari
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 47005
姓名 Tanaka, Masato
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Capsules were prepared by using the mixed system of fatty acid ester (tripalmitin) and soybean lecithin as a capsule matrix. A hydrophilic physiologically active substance (L-Cystein) as the core material was encapsulated. Lecithin was added into tripalmitin in order to improve stability of core material in the matrix and water-resistant property of the matrix. Oil droplets made from lecithin and tripalmitin were dispersed in an aqueous solution of methyl cellulose (MC), and solidified by cooling down. It was investigated how the preparation conditions affected the properties of capsules. As the mixture ratio of lecithin to tripalmitin increased, the capsule size, the encapsulation efficiency and the content of core material were increased. Furthermore, it was found that the release rate of core material could be repressed by increasing the mixture ratio.
書誌情報 日本食品科学工学会誌
en : 日本食品科学工学会誌

巻 52, 号 2, p. 80-87, 発行日 2005-02
出版者
出版者 日本食品科学工学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341027X
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10467499
権利
権利情報 社団法人日本食品科学工学会
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 19:54:37.647753
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