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  1. 0 資料タイプ別
  2. 01 学術雑誌論文
  1. 070 農学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文

W/O エマルション系における液滴間合一を利用したグルタミン包含セルロースマイクロカプセルの調製

http://hdl.handle.net/10191/17606
http://hdl.handle.net/10191/17606
3f31f4fd-4939-4317-b03d-f01f85348195
名前 / ファイル ライセンス アクション
ZN_52(9)_406-411.pdf ZN_52(9)_406-411.pdf (839.1 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2012-04-04
タイトル
タイトル W/O エマルション系における液滴間合一を利用したグルタミン包含セルロースマイクロカプセルの調製
タイトル
タイトル W/O エマルション系における液滴間合一を利用したグルタミン包含セルロースマイクロカプセルの調製
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
その他のタイトル
その他のタイトル Preparation of Methylcellulose Microcapsules Containing L-Glutamine by Using Coalescence between Droplets in W/O Emulsion
著者 田中, 眞人

× 田中, 眞人

WEKO 46994

田中, 眞人

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田口, 佳成

× 田口, 佳成

WEKO 46995

田口, 佳成

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島, 知恵子

× 島, 知恵子

WEKO 46996

島, 知恵子

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著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 46997
姓名 Tanaka, Masato
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 46998
姓名 Taguchi, Yoshinari
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 46999
姓名 Shima, Chieko
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 It was investigated whether methylcellulose microcapsules containing l-glutamine were able to be prepared by using coalescence between two kinds of droplets in W/O emulsion or not. Methylcellulose as the shell material was dissolved in the one aqueous droplets and the tannic acid as the gelation agent for methylcellulose was dissolved in the other aqueous droplets. It was found that methylcellulose microcapsules were able to be prepared by coalescence between the two kinds of droplets. The mean microcapsule diameter and the content rate of l-glutamine were found to increase with the concentration of methylcellulose. Moreover, it was found that microcapsules were not destroyed in the water phase and l-glutamine was released through the ungelated part of the microcapsule shell.
書誌情報 日本食品科学工学会誌
en : 日本食品科学工学会誌

巻 52, 号 9, p. 406-411, 発行日 2005-09
出版者
出版者 日本食品科学工学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1341027X
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10467499
権利
権利情報 社団法人日本食品科学工学会
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 19:54:39.108015
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田中, 眞人, 田口, 佳成, 島, 知恵子, 2005, W/O エマルション系における液滴間合一を利用したグルタミン包含セルロースマイクロカプセルの調製: 日本食品科学工学会, 406–411 p.

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