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  1. 020 教育学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文
  1. 0 資料タイプ別
  2. 01 学術雑誌論文

市販の生鮮野菜および調理加工済み野菜におけるビタミンC含量の実態調査

http://hdl.handle.net/10191/8567
http://hdl.handle.net/10191/8567
dcf84a46-4980-4b23-aa76-9a0c918916ed
名前 / ファイル ライセンス アクション
49(11)_1241-1247.pdf 49(11)_1241-1247.pdf (565.5 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2009-05-12
タイトル
タイトル 市販の生鮮野菜および調理加工済み野菜におけるビタミンC含量の実態調査
タイトル
タイトル 市販の生鮮野菜および調理加工済み野菜におけるビタミンC含量の実態調査
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 ビタミンC
キーワード
主題Scheme Other
主題 アスコルビン酸
キーワード
主題Scheme Other
主題 生鮮野菜
キーワード
主題Scheme Other
主題 冷凍野菜
キーワード
主題Scheme Other
主題 惣菜
キーワード
主題Scheme Other
主題 調理加工済み野菜
キーワード
主題Scheme Other
主題 Vitamin C
キーワード
主題Scheme Other
主題 ascorbic acid
キーワード
主題Scheme Other
主題 fresh vegetables
キーワード
主題Scheme Other
主題 frozen vegetables
キーワード
主題Scheme Other
主題 cooked vegetables
キーワード
主題Scheme Other
主題 prepared vegetables
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
その他のタイトル
その他のタイトル Vitamin C Contents of Commercial Fresh and Prepared Vegetables
著者 山口, 智子

× 山口, 智子

WEKO 44146

山口, 智子

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芳賀, しのぶ

× 芳賀, しのぶ

WEKO 44147

芳賀, しのぶ

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永井, 敬子

× 永井, 敬子

WEKO 44148

永井, 敬子

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高村, 仁知

× 高村, 仁知

WEKO 44149

高村, 仁知

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的場, 輝佳

× 的場, 輝佳

WEKO 44150

的場, 輝佳

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著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 44151
姓名 Yamaguchi, Tomoko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 44152
姓名 Haga, Shinobu
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 44153
姓名 Nagai, Keiko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 44154
姓名 Takamura, Hitoshi
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 44155
姓名 Matoba, Teruyoshi
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The vitamin C content of commercial fresh and prepared vegetables (frozen and cooked vegetables) was investigated. Ascorbic acid and apparent oxidized vitamin C (dehydroascorbic and diketogulonic acids) were separately determined by HPLC after derivatization with 2, 4-dinitrophenylhydrazine. Of the twelve fresh vegetables tested, the ascorbic acid content was the highest in green pepper (123.7 mg/100 g) and the lowest in onion (2.4 mg/100 g). More than 90% of the apparent total vitamin C in fresh vegetables was ascorbic acid. The ascorbic acid and apparent total vitamin C contents of each frozen vegetable were lower than those of the equivalent fresh vegetable, except for pumpkin. For the cooked vegetables, the ascorbic acid content was lower than that for each fresh vegetable. The percentages of apparent oxidized vitamin C (averaged for all the vegetables tested) were 6.8, 27.3 and 56.8% for the fresh, frozen and cooked vegetables, respectively.
書誌情報 日本家政学会誌
en : 日本家政学会誌

巻 49, 号 11, p. 1241-1247, 発行日 1998-11
出版者
出版者 日本家政学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 09135227
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10040097
著者版フラグ
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Ver.1 2021-03-01 20:04:47.549734
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