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  1. 020 教育学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文
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  2. 01 学術雑誌論文

Radical-Scavenging Activity : Role of Antioxidative Vitamins in Some Fish Species

http://hdl.handle.net/10191/18001
http://hdl.handle.net/10191/18001
503f58da-f6a2-4e7c-93ed-4e321822baa4
名前 / ファイル ライセンス アクション
10_264.pdf 10_264.pdf (591.6 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2012-05-16
タイトル
タイトル Radical-Scavenging Activity : Role of Antioxidative Vitamins in Some Fish Species
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 radical-scavenging activity
キーワード
主題Scheme Other
主題 fish
キーワード
主題Scheme Other
主題 ascorbic acid
キーワード
主題Scheme Other
主題 tocopherol
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
著者 Bhadra, A.

× Bhadra, A.

WEKO 4945

en Bhadra, A.

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Yamaguchi, T.

× Yamaguchi, T.

WEKO 4946

en Yamaguchi, T.

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Takamura, H.

× Takamura, H.

WEKO 4947

en Takamura, H.

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Matoba, T.

× Matoba, T.

WEKO 4948

en Matoba, T.

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 To evaluate fish as free radical scavengers in the human diet, we examined the radical-scavenging activity of some marine fish tissue commonly consumed in Japan, using the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH)-HPLC and 2'-deoxyguanosine oxidation method. All fishes showed high DPPH (259-2225 μmol Trolox eq./100g) and oxygen (1059-8018 μmol Trolox eq./100g) radical-scavenging activity. Ascorbic acid and tocopherol content were determined as free radical-scavenging compounds and ranged from 0.6-7.8 and 0.5-16.6 mg/100g fresh weight, respectively. Fish liver and skin showed higher contents of these antioxidative compounds than other parts, although their contribution to DPPH radical scavenging activity was negligible. Unlike vegetables some other compounds seem to be responsible for the high scavenging activity of fish.
言語 en
書誌情報 en : Food Science and Technology Research

巻 10, 号 3, p. 264-267, 発行日 2004
出版者
出版者 日本食品科学工学会
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1344-6606
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11320122
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://doi.org/10.3136/fstr.10.264
権利
権利情報 社団法人日本食品科学工学会
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 20:55:00.107748
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Bhadra, A., Yamaguchi, T., Takamura, H., Matoba, T., 2004, Radical-Scavenging Activity : Role of Antioxidative Vitamins in Some Fish Species: 日本食品科学工学会, 264–267 p.

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