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  1. 020 教育学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文
  1. 0 資料タイプ別
  2. 01 学術雑誌論文

Characteristics of Shodo Island Olive Oils in Japan : Fatty Acid Composition and Antioxidative Compounds

http://hdl.handle.net/10191/18000
http://hdl.handle.net/10191/18000
4ea303fb-d11b-431f-a999-c8235a09421a
名前 / ファイル ライセンス アクション
11_254.pdf 11_254.pdf (791.3 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2012-05-16
タイトル
タイトル Characteristics of Shodo Island Olive Oils in Japan : Fatty Acid Composition and Antioxidative Compounds
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 olive oil
キーワード
主題Scheme Other
主題 fatty acid composition
キーワード
主題Scheme Other
主題 phenol
キーワード
主題Scheme Other
主題 tocopherol
キーワード
主題Scheme Other
主題 radical-scavenging activity
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
著者 Jiang, Liqin

× Jiang, Liqin

WEKO 4941

en Jiang, Liqin

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Yamaguchi, Tomoko

× Yamaguchi, Tomoko

WEKO 4942

en Yamaguchi, Tomoko

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Takamura, Hitoshi

× Takamura, Hitoshi

WEKO 4943

en Takamura, Hitoshi

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Matoba, Teruyoshi

× Matoba, Teruyoshi

WEKO 4944

en Matoba, Teruyoshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The fatty acid composition, total phenol content and tocopherol content of olive oils from Shodo Island of Japan were analyzed for different varieties, maturation stages and extraction methods. Radical-scavenging activity of olive oils was also determined spectrophotometrically by measuring the disappearance of 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl radical at 517nm. The differences in fatty acids composition, total phenol and tocopherol content in virgin olive oils were not great among the varieties. The content of oleic acid was in range of 66-78%. Though virgin olive oils contained more phenolic compounds than hexane-extracted olive oils, tocophenol content was not very different. In hexane-extracted olive oils, the total phenol content decreased during olive maturation. The tocopherol content of three types of olive oils also decreased during maturation. Still, large amounts of phenolic compounds remained in the olive residue after hexane extraction. The contribution of tocopherols to radical-scavenging activity was 39-61% in virgin olive oil, which suggests that both tocopherols and phenolic compounds contribute to radical-scavenging activity.
言語 en
書誌情報 en : Food Science and Technology Research

巻 11, 号 3, p. 254-260, 発行日 2005
出版者
出版者 日本食品科学工学会
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1344-6606
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11320122
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://doi.org/10.3136/fstr.11.254
権利
権利情報 社団法人日本食品科学工学会
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 20:55:01.801198
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Jiang, Liqin, Yamaguchi, Tomoko, Takamura, Hitoshi, Matoba, Teruyoshi, 2005, Characteristics of Shodo Island Olive Oils in Japan : Fatty Acid Composition and Antioxidative Compounds: 日本食品科学工学会, 254–260 p.

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