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  1. 020 教育学部
  2. 10 学術雑誌論文
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  1. 0 資料タイプ別
  2. 01 学術雑誌論文

Stabilizing Effect of Grape Seed Extract on Ascorbic Acid

http://hdl.handle.net/10191/17999
http://hdl.handle.net/10191/17999
3b7b1e77-70b9-4425-add8-020da35f4e74
名前 / ファイル ライセンス アクション
12_15.pdf 12_15.pdf (734.6 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2012-05-16
タイトル
タイトル Stabilizing Effect of Grape Seed Extract on Ascorbic Acid
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 grape
キーワード
主題Scheme Other
主題 proanthocyanidin
キーワード
主題Scheme Other
主題 (+)-catechin
キーワード
主題Scheme Other
主題 ascorbic acid
キーワード
主題Scheme Other
主題 antioxidation
キーワード
主題Scheme Other
主題 radical-scavenging activity
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
著者 Kitao, Satoshi

× Kitao, Satoshi

WEKO 4928

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Teramoto, Madoka

× Teramoto, Madoka

WEKO 4929

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Yamaguchi, Tomoko

× Yamaguchi, Tomoko

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en Yamaguchi, Tomoko

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Takamura, Hitoshi

× Takamura, Hitoshi

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Matoba, Teruyoshi

× Matoba, Teruyoshi

WEKO 4932

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 L-Ascorbic acid (AsA) has numerous biological activities. It is known that AsA is unstable under neutral and alkaline conditions, degrading almost completely within several hours, whereas it is relatively stable under acidic conditions. The present study investigated the effect of grape seed extract (GSE), which contains proanthocyanidins, on the stability of AsA under neutral and alkaline conditions. The addition of GSE to AsA solution in 3,3′-dimethylglutaric acid-tris(hydroxymethyl)aminomethane-2-amino-2-methyl-1,3-propanediol (GTA) (50mM, pH 7.0 or 10.0) buffer significantly increased the remaining amount of AsA and the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) radical-scavenging activity, compared with those of AsA alone. In particular, it was clarified that GSE contributed to the stability of AsA at an alkaline pH. We also investigated the effect of GSE on the stability of AsA under quasi-physiological conditions. It was revealed that GSE stabilized AsA in simulated intestinal juice (pH 8.5) at 37°C. DPPH radical-scavenging activity was closely correlated with the remaining amounts of AsA. The present results, although not directly transferable to in vivo conditions, suggest that GSE may stabilize AsA under neutral and alkaline conditions and affect the physiological activity of AsA.
言語 en
書誌情報 en : Food Science and Technology Research

巻 12, 号 1, p. 15-21, 発行日 2006
出版者
出版者 日本食品科学工学会
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1344-6606
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11320122
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://doi.org/10.3136/fstr.12.15
権利
権利情報 社団法人日本食品科学工学会
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 20:55:05.427491
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Cite as

Kitao, Satoshi, Teramoto, Madoka, Yamaguchi, Tomoko, Takamura, Hitoshi, Matoba, Teruyoshi, 2006, Stabilizing Effect of Grape Seed Extract on Ascorbic Acid: 日本食品科学工学会, 15–21 p.

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