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  2. 01 学術雑誌論文
  1. 070 農学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文

Triacylglycerol Lipase Participates in the Formation of n-Hexanal in Alfalfa Seedlings

http://hdl.handle.net/10191/17601
http://hdl.handle.net/10191/17601
0192183c-5d45-4511-a981-2350abfce15a
名前 / ファイル ライセンス アクション
ZM_9(2)_185-189.pdf ZM_9(2)_185-189.pdf (675.5 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2012-04-04
タイトル
タイトル Triacylglycerol Lipase Participates in the Formation of n-Hexanal in Alfalfa Seedlings
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 alfalfa
キーワード
主題Scheme Other
主題 n-hexanal
キーワード
主題Scheme Other
主題 lipase
キーワード
主題Scheme Other
主題 grassy odor
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
著者 Uno, Chiharu

× Uno, Chiharu

WEKO 4863

en Uno, Chiharu

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Hara, Takashi

× Hara, Takashi

WEKO 4864

en Hara, Takashi

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Joh, Toshio

× Joh, Toshio

WEKO 4865

en Joh, Toshio

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The participation of lipase in the formation of n-hexanal by homogenization of alfalfa seedlings was investigated. n-Hexanal was increased by the addition of trilinolein, dilinolein or monolinolein to the homogenate of the seedlings. Taurodeoxycholic acid sodium salt (TDCA), an inhibitor of triacylglycerol lipase, inhibited the formation of n-hexanal by 36%. These findings show that the corresponding proportion of n-hexanal was formed through the action of triacylglycerol lipase. n-Hexanal was also increased by adding the total lipids of alfalfa seedlings to the homogenate prepared with TDCA. But, when the lipids removed free fatty acids from the total lipids were added to the homogenate, the increase decreased to 18% as compared with the addition of total lipids. n-Hexanal thus also increased through the pathway, not requiring the action of the lipase and 82% of the increased n-hexanal was formed from preexisting free fatty acids. The formation pathways of n-hexanal in the seedlings were discussed.
言語 en
書誌情報 en : Food Science and Technology Research

巻 9, 号 2, p. 185-189, 発行日 2003-05
出版者
出版者 日本食品科学工学会
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1344-6606
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11320122
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 http://doi.org/10.3136/fstr.9.185
権利
権利情報 社団法人日本食品科学工学会
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 20:55:26.514787
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Uno, Chiharu, Hara, Takashi, Joh, Toshio, 2003, Triacylglycerol Lipase Participates in the Formation of n-Hexanal in Alfalfa Seedlings: 日本食品科学工学会, 185–189 p.

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