@article{oai:niigata-u.repo.nii.ac.jp:00028300, author = {木南, 莉莉}, issue = {2}, journal = {新潟大学農学部研究報告, 新潟大学農学部研究報告}, month = {Mar}, note = {本稿の目的は、第3回OECDフードチェーン分析ネットワーク会合に参加して、近年の国際社会における健康と栄養をめぐる議論を踏まえながら、自身の研究成果を基に食料安全保障と食料政策について論じることにある。その際、新たな視点として協調優位戦略の概念を導入し、グローバリゼーション下の食料政策のあり方を展望する。, This article aims to discuss the issues of food security and food policy based on the viewpoints from the author's research and the discussion over the problems of health and nutrition in the international societies in recent years, as well as at the 3rd OECD Food Chain Network Meeting. The concept of Strategy of Collaborative Advantage is introduced as a new perspective, and the appropriate food policy under the globalization is examined.}, pages = {99--106}, title = {グローバリゼーション下の食料安全保障と食料政策 : OECD第三回フードチェーン分析ネットワーク会合に参加して}, volume = {65}, year = {2013} }