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  1. 0 資料タイプ別
  2. 01 学術雑誌論文
  1. 070 農学部
  2. 10 学術雑誌論文
  3. 10 査読済論文

エチレンあるいは低温処理がセイヨウナシ‘ル レクチエ’の追熟過程の果実特性に及ぼす影響

http://hdl.handle.net/10191/6572
http://hdl.handle.net/10191/6572
29649df9-70a8-4fa0-bac9-19e15fafc734
名前 / ファイル ライセンス アクション
6(2)_295-299.pdf 6(2)_295-299.pdf (672.0 kB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2008-10-14
タイトル
タイトル エチレンあるいは低温処理がセイヨウナシ‘ル レクチエ’の追熟過程の果実特性に及ぼす影響
タイトル
言語 en
タイトル エチレンあるいは低温処理がセイヨウナシ‘ル レクチエ’の追熟過程の果実特性に及ぼす影響
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 エチレン生成量
キーワード
主題Scheme Other
主題 果皮色
キーワード
主題Scheme Other
主題 果肉硬度
キーワード
主題Scheme Other
主題 可溶性固形物濃度
資源タイプ
資源 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ journal article
その他のタイトル
その他のタイトル Effects of Ethylene or Low-Temperature Treatment on Fruit Characteristics of ‘Le Lectier’ Pear during Ripening
著者 知野, 秀次

× 知野, 秀次

WEKO 39239

知野, 秀次

Search repository
松本, 辰也

× 松本, 辰也

WEKO 39240

松本, 辰也

Search repository
児島, 清秀

× 児島, 清秀

WEKO 68

児島, 清秀

Search repository
著者別名
識別子 39242
識別子Scheme WEKO
姓名 Chino, Shuji
著者別名
識別子 39243
識別子Scheme WEKO
姓名 Matsumoto, Tatsuya
著者別名
識別子 68
識別子Scheme WEKO
姓名 Kojima, Kiyohide
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 収穫後に低温(5℃・7日間)またはエチレン(5000ppm・24時間)処理したセイヨウナシ‘ル レクチェ’の果実において,外気温で追熟させた時の果実の果皮色(赤道部およびていあ部),果肉硬度,可溶性固形物濃度およびエチレン生成量の変化を測定した.果実を追熟させた時,低温またはエチレン処理区の可食果の割合は,処理後35日に100%に到達した.両処理区の果実からのエチレン生成量は,処理後14日から増加し,処理後35日に最大に達した.エチレン処理区の赤道部およびていあ部の果色値は,処理後49および56日に低温処理区の果実より優位に高かった.両処理区において,果実が可食適期に達した時の赤道部の果色値は5.0以上であった.低温およびエチレン処理区で果色値が同じ時,果肉硬度は異なった.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In 'Le Lectier' pears treated with either low-temperature (5℃ 7days) or ethylene (5000ppm ・ 24hours) after harvest, showed changes in peel color, flesh firmness, soluble solid concentrations and ethylene production rate were determined for fruits during ripening at room temperature. When the fruits in low-temperature or ethylene treatment were ripened, the percentage of edible fruit reached 100% 35days after treatment (DAT). The ethylene production rate from fruits in both treatments started to increase 14 DAT and reached the maximum at 35 DAT. The peel color at the equatorial and calyx end position in ethylene treated fruit was significantly higher than that in low-temperature treatment at 49 and 56 DAT.In both treatments, the peel color index was 5.0 or more when fruits reached the ripe eating stage. When the index of the peel color was equal after low-temperature and ethylene treatment, the flesh firmness differed.
書誌情報 園芸学研究
en : 園芸学研究

巻 6, 号 2, p. 295-299, 発行日 2007-04
出版者
出版者 園芸学会
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13472658
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11608561
権利
権利情報 園芸学会
著者版フラグ
値 publisher
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Ver.1 2021-03-01 20:24:10.690781
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